Close
جستجو
بازگشت به همه مقاله ها

نقد و بررسی گلکسی تب S8 و تب S8 پلاس؛ آشکار کردن ابعاد پنهان تبلت‌های جدید سامسونگ

سامسونگ با معرفی خانواده جدید تبلت‌های سری گلکسی تب S8 توانسته خود را از دیگر رقبا جدا کند و ما را بیشتر از همیشه به دنیای تبلت‌های اندرویدی امیدوار کند. این‌بار، غول فناوری کره‌ای به‌جای دو مدل گلکسی تب S7 و تب S7 پلاس، تبلت‌های پرچم‌دار خود را در سه مدل به بازار عرضه کرده است. درحال‌حاضر خریداران می‌توانند سه مدل گلکسی تب S8، گلکسی تب S8 پلاس و گلکسی تب S8 اولترا را تهیه کنند. خانواده‌ی تبلت‌های پرچم‌دار گلکسی تب S8 سامسونگ، آینه‌ای تمام‌عیار برای استراتژی‌های رقابتی شرکت کره‌ای به‌شمار می‌رود. درحالی‌که اپل با اکوسیستمی کامل کاربران را در دنیای جادویی خود غرق می‌کند، کره‌ای‌ها نیز پا در همین راه گذاشته‌اند و با ارائه‌ی سرویسی به نام Dex در بطن رابط‌کاربری شگفت‌انگیزشان، تا حد زیادی ضعف‌های پایه‌ای اندروید در تبلت‌ها را پیش چشمان کاربر می‌پوشانند. اگر به سخت‌افزار نیز نگاهی بیندازیم، با وجود تراشه‌ی پرچم‌دار Snapdragon 8 Gen 1 کوالکام، می‌توانیم امید بیشتری به تبلت‌های جدید سامسونگ داشته باشیم. خانواده‌ی گلکسی تب S8 از سه مدل پایه، پلاس و اولترا تشکیل می‌شود که در بخش سخت‌افزار تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند. در این مقاله به سراغ مقایسه گلکسی تب S8 با گلکسی تب S8 پلاس رفته‌ایم تا اگر برای خرید یکی از این دو تبلت برنامه‌ریزی کرده‌اید، بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید و مدل متناسب با نیازهایتان را انتخاب کنید با سامسونگ‌سنتر همراه باشید.

مقایسه طراحی و کیفیت ساخت گلکسی تب S8 و تب S8 پلاس
گلکسی تب S8 و تب S8 پلاس نه تنها ازلحاظ طراحی با نسل قبل تفاوتی نداشته؛ بلکه شباهت بسیاری به آیپد پرو اپل دارند. همان‌طور که از نام‌گذاری تبلت‌ها می‌توان حدس زد، مدل پایه از دو مدل دیگر کوچک‌تر و البته سبک‌تر طراحی شده است. ابعاد گلکسی تب S8 معمولی ۶٫۳ × ۱۶۵٫۳ × ۲۵۳٫۸ میلی‌متر و وزنش برابر با 507 گرم است. از طرف دیگر، گلکسی تب S8 پلاس با ابعاد ۵٫۷ × ۱۸۵ × ۲۸۵ میلی‌متر و وزن ۵۶۷ گرمی عضو میانی خانواده از نظر ابعاد به‌شمار می‌رود. به‌جز تفاوت در مشخصه‌های مورداشاره، تبلت‌های سامسونگ در ظاهر و طراحی تفاوت خاص دیگری با هم ندارند.

در پنل پشت، افزون‌بر خطوط آنتن، دوربین دوگانه، فلش LED و یک نوار شیشه‌ای در امتداد ضلع بزرگ‌تر تبلت مشاهده می‌شوند. نوار شیشه‌ای مذکور محل اتصال قلم هوشمند S Pen روی دستگاه به‌حساب می‌آید. درحقیقت، قلم سامسونگ به‌صورت مغناطیسی روی بخش شیشه‌ای قرار می‌گیرد تا علاوه‌بر متصل شدن با دستگاه شارژ هم شود. به‌نقل از غول فناوری کره‌ای بهبودهای اعمال‌شده در S Pen، کمک می‌کند تأخیر قلم به حدود 6 میلی‌ثانیه برسد تا تجربه‌ی روان‌تر و لذت‌بخش‌تری برای کاربر به ارمغان آورد. شرکت کره‌ای تبلت‌های S8 و S8 پلاس را در سه رنگ مشکی گرافیتی، نقره‌ای، رزگلد روانه‌ی بازار می‌کند. خوشبختانه به‌لطف پوشش تمام فلزی بدنه، هیچ‌گونه اثرانگشت و رد چربی روی بدنه باقی نمی‌ماند و با وجود وزن زیاد، تبلت‌ها به‌ندرت از دست لیز می‌‌خورند. دکمه‌های پاور، کلیدهای کنترل صدا، درگاه کارت حافظه و سیم‌کارت در ضلع سمت راست فریم قرار گرفته‌اند. در ضلع سمت چپ تبلت شاهد پین‌های موردنیاز برای وصل کردن Book Cover Keyboard می‌باشیم که کاربران علاقه‌مند به این اکسسوری باید آن را جداگانه خریداری کنند. در قسمت‌های بالا و پایین فریم، دو شیار اسپیکر تعبیه شده و درگاه USB تایپ C هم در بخش پایین فریم قرار گرفته است. طبق روال همیشه در تبلت‌های جدید سامسونگ از جک 3.5 میلی‌متری صدا خبری نیست.

گلکسی تب S8 معمولی دارای صفحه‌نمایش 11 اینچی TFT با وضوح رزولوشن 2560 × 1600 پیکسل (یا 274 پیکسل در هر اینچ) است. در طرف مقابل، گلکسی تب S8 پلاس از صفحه‌نمایش 12.4 اینچی سوپرامولد بهره می‌برد و وضوح آن نیز 2800 × 1752 پیکسل است. بااین‌که تعداد پیکسل در هر اینچ دو دستگاه تقریباً مشابه است، بهره‌مندی تب S8 پلاس از فناوری سوپر امولد باعث شده تا نمایشگر این تبلت بسیار زنده‌تر و پویاتر شود. خوشبختانه هر دو دستگاه از نرخ نوسازی 120 هرتز پشتیبانی می‌کنند؛ بنابراین، درست است که گلکسی تب S8 پلاس نمایشگر بهتری دارد اما هنگام کار با هر دو دستگاه از نرمی صفحه لذت بالایی خواهید برد. به‌لطف نمایشگر OLED، در مدل پلاس حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر تعبیه شده است؛ اما مدل پایه حسگر را به‌صورت یکپارچه با دکمه‌ی پاور دراختیار کاربر قرار می‌دهد. غول فناوری کره‌جنوبی برای محافظت بیشتر، روی نمایشگر هر دو مدل را با لایه‌ی Corning Gorilla Glass 5 پوشانده است.

نمایشگر و اسپیکر گلکسی تب S8 و تب S8 پلاس
گلکسی تب S8 به‌عنوان کوچک‌ترین عضو خانواده، از نمایشگر 11 اینچی TFT LCD با رزولوشن 2560 × 1600 پیکسل و نسبت تصویر عریض 16 به 10 بهره‌مند شده است تا محتوا را با تراکم پیکسلی 274 پیکسل‌براینچ نمایش دهد. ازآنجاکه محتوای تصویری همچون ویدئو عموماً با نسبت تصویر 16 به 9 تولید می‌‎شود، هنگام تماشای فیلم یا ویدئو یک نوار سیاه در بخش بالا و پایین صفحه ظاهر شده که خوشایند نیست و از بین رفتن حس غوطه‌وری در محتوا را به کاربر منتقل می‌کند. از طرف دیگر، نسخه‌ی پلاس گلکسی تب S8 یک پله ارتقا را در بخش نمایشگر تجربه کرده و با حفظ همان نسبت تصویر 16 به 10، از پنل بزرگ‌تر 12.4 اینچی OLED بهره می‌برد. به‌لطف وضوح تصویر 2800 × 1752 پیکسل، تراکم پیکسلی مدل پلاس نیز در محدوده‌‌ی رضایت‌بخش 266 پیکسل‌براینچ باقی می‌ماند. نرخ نوسازی نمایشگر هر دو مدل پایه و پلاس 120 هرتز است، بااین تفاوت که برای گلکسی تب S8 نرخ نوسازی تطبیقی درنظر گرفته شده؛ اما نرخ نوسازی تب S8 پلاس ثابت می‌باشد.

در بخش تنظیمات نمایشگر، هر دو مدل خانواده‌ی گلکسی تب S8 دو پروفایل رنگی Vivid و Natural را دراختیار کاربر قرار می‌دهند که به‌ترتیب در فضاهای رنگی DCI P3 و sRGB تعریف شده‌اند. تبلت‌های جدید سامسونگ فضاهای رنگی مورداشاره را به‌طور کامل پوشش داده و از نظر دقت رنگی نیز عمکلرد بسیار خوبی ارائه می‌دهند. نمایشگر گلکسی تب S8 پلاس کمترین خطای رنگی را در پروفایل Natural و فضای sRGB دراختیار کاربر قرار می‌دهند؛ اما گلکسی تب S8 در فضای رنگی DCI P3 و پروفایل Vivid رنگ‌ها را با بیشترین دقت نمایش خواهد داد. در مجموع رنگ‌هایی که نمایشگر مدل پلاس تولید می‌کند، از نظر دمایی اندکی به حالت خنثی نزدیک‌تر هستند و سردی رنگ‌ها در گلکسی تب S8 مشهودتر است.

اسپیکرهای استریو سری گلکسی تب S8 را شرکت AKG تیون کرده است و از صدای فراگیر Dolby Atmos نیز پشتیبانی می‌کنند. حجم صدای اسپیکرها در هر دو مدل بسیار مطلوب است و صدای شارپ و واضحی از آن‌ها به‌گوش می‌رسد. با درنظرگرفتن این موضوع که از جک هدفون در تبلت‌های سامسونگ خبری نیست، قطعاً عملکرد اسپیکرها برای برخی کاربران از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود. شاید اصلی‌ترین عیب بخش اسپیکر در تب S8 و تب S8 پلاس، محل قرارگیری شیارها باشد. باتوجه به این‌که تبلت‌ها بیشتر در حالت افقی استفاده می‌شوند، شیارهای اسپیکر زیر دستان کاربر قرار می‌گیرد و همین مسئله باعث کاهش حجم و وضوح صدا می‌شود.

نرم‌افزار، رابط‌کاربری و قلم S Pen
غول فناوری کره‌ای برای تبلت‌های پرچم‌دار گلکسی تب S8، آخرین نسخه‌ی رابط کاربری One UI 4.1 مبتنی‌بر اندروید 12 را درنظر گرفته است که تقریباً در تمام گوشی‌های جدید پرچم‌دار، میان‌رده و مقرون‌به‌صرفه‌ی سامسونگ به‌کار گرفته شده است. شرکت کره‌ای با رابط کاربری One UI 4 تجربه‌ای منحصربه‌فرد برای کاربران گوشی‌های هوشمندش به‌ ارمغان می‌آورد؛ اما از آنجا‌که اندروید همچنان برای تبلت‌های بزرگ و نمایشگرها بهینه نیست، تجربه‌ی کاربری در سری تب S8 اندکی متفاوت پیش خواهد رفت. استراتژی سامسونگ برای بهبود تجربه‌ی کاربری و افزودن ویژگی‌های الزامی برای تبلت‌ها، سرویس Dex یا Desktop Experience است که محیطی مشابه با ویندوز را دراختیار کاربران قرار می‌دهد. فعال کردن Dex به‌سادگی از منو تنظیمات یا از Quick Settings انجام می‌شود. توجه کنید که در تبلت‌های سامسونگ، Dex فقط از حالت جهت‌گیری افقی نمایشگر پشتیبانی می‌کند و نمی‌توان از آن در حالت عمودی بهره برد. 

فضای Dex، عناصر آشنایی همچون تسک‌بار را به‌نمایش می‌گذارد که اطلاعاتی ازجمله ساعت و تاریخ، درصد شارژ باتری، منو اپ‌ها و آیکون برنامه‌های باز را نشان می‌دهد. هر اپلیکیشن باز را می‌توان Minimize کرد و آن را ازطریق آیکونش در تسک‌بار، مجدداً به‌حالت Maximize درآورد. مهم‌ترین ویژگی‌هایی که Dex دراختیار کاربر قرار می‌دهد، امکانات مالتی‌تسکینگ از جمله باز کردن دو پنجره کنار هم معادل Side By Side در ویندوز و Drag And Drop بین پنجره‌ها می‌باشد. ویژگی شگفت‌انگیز دیگر Dex برای بهبود چندوظیفگی، امکان شفاف کردن پنجره‌ها است. درصورتی که چندین اپلیکیشن را باز کرده باشید، می‌توانید از طریق گزینه‌ی تعبیه شده در گوشه‌ی بالای سمت راست صفحه، همان پنجره را به‌مقدار دلخواه Transparent کنید. امکان پین کردن پنجره‌ها نیز شما را از سردرگم‌شدن بین اپلیکیشن‌های مختلف نجات می‌دهد و می‌توانید برنامه موردنیازتان را همواره جلو چشمتان داشته باشید.

عنصر تکمیل‌کننده سیستم منحصربه‌فرد Dex در تبلت‌های سری گلکسی تب S8، قلم هوشمند S Pen است که نه‌تنها تجربه‌ی چندوظیفگی را تا حد زیادی توسعه می‌دهد؛ بلکه کار با تبلت‌های پرچم‌دار سامسونگ را به تجربه‌ای دلنشین و لذت‌بخش تبدیل می‌کند. غول فناوری کره‌ای ادعا می‌کند که S Pen از 4096 سطح حساسیت برای نشاندن فرمان‌ها روی نمایشگر بهره می‌برد. با چنین قابلیتی، انتظار می‌رود که نوشتن یا طراحی و نقاشی با اس-پن، تجربه‌ی کار با قلم و کاغذ را برای کاربر تداعی کند؛ مسئله‌ای که قطعاً برای کاربران اقشار مختلف همچون دانشجویان، تولیدکنندگان محتوا، طراحان و البته کارمندان خوشحال‌کننده خواهد بود. به‌عنوان مثال، با انتخاب قلم طراحی و تغییر زاویه‌ی قلم استایلوس در دست، می‌توان خطوطی متناسب با همان شرایط مشابه قلم و کاغذ عادی روی صفحه نشاند.

در شرایط نوت‌برداری یا طراحی با قلم، Palm Rejection عملکرد بجایی دارد تا لمس نمایشگر با دست در کار قلم خللی ایجاد نکند. نکته‌ی مثبت دیگری که در قلم جذاب سامسونگ وجود دارد میزان اصطحکاک کافی قلم با سطح نمایشگر بود که افزون‌بر آسیب‌نرساندن به پنل، نیاز به اعمال نیروی زیاد از جانب کاربر را مرتفع می‌کند. باز کردن منو فرمان در صفحه‌ی Home که با نام Air Actions شناخته می‌شود، ازطریق دکمه‌ی فیزیکی تعبیه‌شده روی اس-پن امکان‌پذیر است. ازطریق منو Air Actions نیز دسترسی به گزینه‌هایی همچون Screen Write و Smart Select امکان‌پذیر خواهد بود. دکمه‌ی روی قلم در اپلیکیشن‌های مختلف نیز کاربردهای متنوعی دارد. به‌عنوان مثال، در اپلیکیشن دوربین یک‌بار فشردن قلم معادل زدن دکمه‌ی شاتر و در اپلیکیشن Notes معادل فعال‌کردن پاک‌کن تعریف می‌شود. باوجود تمام مزیت‌هایی که شرکت کره‌ای با Dex دراختیار کاربران تبلت‌های سامسونگ قرار می‌دهد، بهینه‌نبودن رابط کاربری از لایه‌ی سیستمی همچنان در برخی از سناریوها آثار خود را به‌صورت مشهود نمایان می‌کند.

سخت‌افزار، عملکرد و باتری
دربخش سخت‌افزار تفاوت خاصی بین مدل‌های مختلف سری گلکسی تب S8 وجود ندارد. تبلت‌های پرچم‌دار برند کره‌ای از تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 1 کوالکام بهره می‌برند که با لیتوگرافی 4 نانومتری سامسونگ تولید شده است. در بخش CPU، تراشه‌ی پرچم‌دار کوالکام از هشت هسته‌ی پردازشی در سه پیکربندی، یک هسته‌ی قدرتمند Cortex-X2 با فرکانس 3 گیگاهرتز و سه هسته‌ی میانی Cortex-A710 در فرکانس 2.50 گیگاهرتز و چهار هسته‌ی کم‌مصرف Cortex-A510 در فرکانس 1.80 گیگاهرتز استفاده می‌کند. برای انجام پردازش‌های گرافیک‌محور، تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 1 به ماژول گرافیکی Adreno 730 مجهز شده است.

تراشه‌ی پرچم‌دار کوالکام با مودم یکپارچه‌ی X65 امکان اتصال به شبکه‌ی 5G در محدوده‌ی زیر 6 گیگاهرتز و mmWave را فراهم می‌کند. سامسونگ مدل‌های پایه و پلاس را در سه پیکربندی متفاوت ۸ | ۱۲۸ و ۸ | ۲۵۶ و ۱۲ | ۲۵۶ گیگابایت به بازار عرضه می‌کند. تبلت‌های جدید برند کره‌ای در بخش عملکرد درحد محصولی پرچم‌دار ظاهر می‌شوند و در کاربری‌های مختلف، تمام انتظاراتمان از بهترین تبلت اندرویدی را برآورده می‌کنند. تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 1 با لیتوگرافی 4 نانومتری سامسونگ تولید می‌‎شود و اطلاع داریم که تراشه‌های ساخت شرکت کره‌ای چندان بهینه و پایدار نیستند. غول فناوری کره‌جنوبی مدل پایه و پلاس سری گلکسی تب S8 را به‌ترتیب به باتری 8000 و 10090 میلی‌آمپرساعتی مجهز کرده است. هر دو مدل از شارژ سریع 45 واتی پشتیبانی می‌کنند که به‌گفته‌ی سامسونگ، می‌تواند در مدت زمان حدود 80 دقیقه، باتری تبلت‌ها را از صفر تا 100% شارژ کند؛ البته از شارژ درون جعبه‌ی تبلت‌ها خبری نیست.

دوربین
غول فناوری کره‌ای تبلت‌های پرچم‌دار نسل جدید را مانند نسل پیش به دو دوربین برای عکاسی مجهز کرده است. دوربین‌های نسخه‌ی پلاس و پایه ازلحاظ فنی تفاوتی با یکدیگر ندارند. دوربین اصلی یا واید از مجموعه‌ی حسگر 13 مگاپیکسلی درکنار لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.0 و فاصله‌ی کانونی 26 میلی‌متر برای ثبت عکس‌ها بهره می‌برد. دوربین اولتراواید نیز با لنز f/2.2 و حسگر 6 مگاپیکسلی که در پس لنز تعبیه شده، عکس‌ها را ثبت می‌کند. مجموعه‌ی دوربین افزون‌بر عکاسی HDR، ویژگی ضبط فیلم 4K با نرخ فریم‌های 30 یا 60 فریم‌برثانیه را نیز دراختیار کاربر قرار می‌دهد. 

دوربین‌های اصلی و اولتراواید گلکسی تب S8 و تب S8 پلاس ازلحاظ گستره‌ی دینامیکی، ثبت جزئیات، رنگ‌ها را مطلوب‌تر از چیزی که از تبلت انتظار داریم ارائه می‌کند. به‌دلیل ابعاد و وزن تبلت‌ها، کمتر پیش می‌آید کاربری این دستگاه را برای عکاسی انتخاب کند؛ اما اگر بخواهید از تبلت‌های سامسونگ برای عکاسی یا حتی فیلم‌برداری بهره ببرید، به‌لطف تراشه‌ی پرچم‌دار کوالکام، عملکردی درحد گوشی‌های میان‌رده یا حتی پرچم‌دار دریافت خواهید کرد. دوربین سلفی تبلت‌های سامسونگ با حسگر 12 مگاپیکسلی و لنز f/2.4، زاویه‌ی دید 120 درجه را در عکس‌های سلفی به‌ثبت می‌رساند. همانند مجموعه دوربین اصلی، با دوربین سلفی نیز می‌توان ویدئوهای 4K با نرخ نوسازی 30 یا 60 فریم‌برثانیه ضبط کرد. با چنین وصفی، برای برقراری تماس‌های تصویری و گرفتن عکس‌های سلفی، خیالتان تا حد زیادی از دوربین سلفی تبلت‌های سامسونگ راحت خواهد بود.

جمع‌بندی
حتی اگر قبول نکنیم که سری گلکسی تب S8 بهترین تبلت‌های اندرویدی بازار به‌شمار می‌روند، باید نام آن‌ها را در زمره‌ی بهترین‌ها ثبت کنیم. باوجود مشکلاتی از قبیل بهینه‌نبودن سیستم اندروید 12 برای نمایشگرهای بزرگ، تبلت‌های پرچم‌دار سامسونگ می‌توانند با ارائه‌ تجربه‌ی رضایت‌بخش در فضای Dex، کاربری روان و لذت‌بخش S Pen، تاحدی مشکل رابط کاربری را در دید خریدار مرتفع کنند. تقریباً در تمام بخش‌ها از قبیل نوت‌برداری، طراحی، نقاشی و اجرای فرامین در رابط کاربری، می‌توان روی اس-پن حساب کرد؛ تاجایی‌که حتی شاید نوشتن با قلم و کاغذ برایتان خسته‌کننده به‌نظر برسد. افزون‌براین، هر سه عضو خانواده‌ی گلکسی تب S8 از تراشه‌ی پرچم‌دار Snapdragon 8 Gen 1 کوالکام بهره می‌برند؛ جدا از مطالب عنوان‌شده، ازلحاظ طراحی و کیفیت ساخت ایراد چندانی به تبلت‌های سامسونگ وارد نیست؛ مگر این‌که تکراری بودن طراحی و حفظ فرم‌فکتور کشیده با نسبت تصویر 16 به 10 را در نتیجه‌گیری‌هایمان لحاظ کنیم. درحالی‌که طراحان اپل بر این باور هستند که تبلت‌های مربعی در دست کاربران بهتر مدیریت می‌‌شوند، تبلت‌های سامسونگ به‌دلیل طراحی که دارند باعث می‌شوند تقریباً در تمام کاربری‌ها مجبور باشید دستگاه را به‌صورت افقی در دست بگیرید. در پایان وقتی برچسب قیمتی را نیز به معادله اضافه می‌کنیم، متوجه خواهیم شد که با وجود عمکلرد مورد قبول تبلت‌های سامسونگ، همچنان آیپد پرو کوپرتینویی‌ها از ارزش خرید بالاتری نسبت‌به رقیب کره‌ای برخوردار است.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی