Close
جستجو
بازگشت به همه موارد اخبار

واژه نامه تخصصی صفحه نمایش گوشی های سامسونگ و گوشی های دیگر..

1394/07/06

واژه نامه تخصصی سامسونگ سنتر:

نمایشگرهای گوشی های سامسونگ و گوشیهای موبایل برندهای دیگر...

در این بخش قصد داریم تکنولوژی تمامی نمایشگرهای رایج در گوشی های سامسونگ و گوشی های دیگر، تلفن های همراه و تبلت ها را بررسی کنیم و برتری یا ضعف های هر یک را نسبت به دیگری بازگو کنیم، تا کاربران بتوانند بسته به نیازهای مختلف، مناسب ترین پنل را انتخاب کنند. امروزه صفحه نمایش های لمسی به عضو جدا نشدنی تلفن ها و گوشیهای هوشمند تبدیل شده اند و شرکت های تولیدکننده پیوسته در تلاش برای ارتقای کیفیت بصری در ابزارچه های خود هستند. پس چنانچه بیشتر در محیط های باز از گوشی خود استفاده می کنید، فیلم می بینید، بازی یا رهیابی می کنید، همیشه گزینه مناسبی برای شما وجود خواهد داشت.

TFTTFT-LCD مخفف واژه Thin Film Transistor بوده و نوعی تکنولوژی در نمایشگرهای کریستال مایع است که از ترانزیستورهای باریک برای بازیابی رنگ ها و تولید تصاویر زنده استفاده می کند. این نوع نمایشگرها در طیف وسیعی از محصولات الکترونیکی شامل تلویزیونی های خانگی، نوت بوک ها، تلفن های همراه و کامپیوترهای خانگی کاربرد دارند.
LED BLACKLIT LCDاین سری از نمایشگرها که بیشتر در تلفن های همراه سونی اریکسون یا اپل استفاده می شدند، در اصل از فن آوری تلویزیون های خانگی بهره می بردند. در این گونه صفحه نمایش به جای تیوب های گازی تولیدکننده نور، از نور پس زمینه LED برای روشنایی صفحه نمایش کریستال مایع استفاده می شود که مصرف باتری را پایین آورده، صخامت نمایشگر را کاهش می دهد و تضاد رنگی بالاتری ایجاد می کند.
IPSIPS-LCD مخفف عبارت (In-Plan Switching system) بوده که ملکول های کریستال های مایع به جای حرکت عمودی به صورت افقی در پنل حرکت می کنند. نمایشگرهای LCD با فن آوری IPS بیشترین میزان روشنایی را در میان تلفن های همراه دارند و به دلیل استفاده از کریستال های خاص در ساخت آن ها، پراکندگی نور کمتر و زاویه دید بیشتری نسبت به نمایشگرهای TFT-LCD ارایه می دهند. این صفحه نمایش بیشتر در محصولات شرکت اپل مورد استفاده قرار می گیرد و برند ال جی نیز با معرفی تلفن Optimus Black برای اولین بار این نوع نمایشگر را در محصولات همراه خود به کار گرفت.
Super IPS-LCD2تفاوت این گونه نمایشگرها با نوع HD-IPS LCD در چیدمان زاویه دار زیر پیکسل هاست که نتیجه آن بهبود زاویه دید و افزایش کنتراست نسبت به نمونه های معمولی IPS-LCD است. بدین ترتیب می توان این نوع پنل را در مقایسه با نمایشگر iPhone 4 در زمینه زاویه دید، وضوح در زیر نور خورشید و تفکیک رنگ ها بهتر ارزیابی کرد. آزمایش میزان خوانایی در محیط های باز نشان می دهد که تلفنی مانند HTC one X با صفحه نمایش Super IPS-LCD2 خوانایی ضعیف تری نسبت به مدل های HTC one S یا  Nokia N9 با نمایشگرهای Super AMOLED یا AMOLED دارد و عملکرد آن زیر نور مستقیم خورشید نزدیک به iPhone 4S شرکت اپل است.

PLS

LCD

این نوع نمایشگرها که از فن آوری (Plan to Line Switching) استفاده می کنند ساخت شرکت سامسونگ هستند و زاویه دید را در پنل های LCD تا 100 درصد ارتقا داده اند. علاوه بر این میزان روشنایی نسبت به نمایشگرهای متداول LCD تا 10 درصد افزایش یافته است و حداکثر کیفیت WCGA پشتیبانی می شود. هزینه تولید این نوع صفحه نمایش 15 درصد بیشتر از نمونه های پایه بوده وسامسونگ آن را برای نخستین بار در تبلت Galaxy Tab 10.1 به کار گرفته است.
SC-LCD (Super Clear-LCD)صفحه نمایش های SC-LC با کنتراست 900:1 نسبت به انواع TFT-LCD با کنتراست 500:1 به یک شفافیت بیشتری دارند. از طرفی زاویه دید آن ها به 160 درجه افزایش پیدا کرده است. در حالی که نمونه های TFT در زیر نور آفتاب تصاویر را بلوری شکل نشان می دهند ولی پنل های SC-LCD شفافیت خود را حفظ می کنند. از آنجایی که در ساخت این صفحه نمایش از تعداد لایه های کمتری استفاده شده، ضخامت آن در مقایسه با نمونه های دیگر LCD کمتر است وبه تولیدکنندگان تلفن های همراه اجازه می دهد تا گوشی های باریک تری تولید کنند. نمایشگرهای SC-LCD در مقایسه با نوع AMOLED شعاع دید عمودی بهتری دارند.
AMOLEDاین واژه مخفف عبارت (Active-matrix organic light-emitting diode) است و به صفحه نمایش هایی گفته می شود که از تکنولوژی چیدمان فعال دیودهای ساطع کننده نور برای تولید رنگ ها استفاده می کنند. این نوع نمایشگر به دلیل مصرف باتری پایین، بیشتر برای ابزارچه های الکترونیکی قابل حمل نظیر تلفن های همراه، رهیاب های ماهواره ای و دستگاه های پخش رسانه ای مطلوب است. صفحه نمایش های AMOLED در مقایسه با نمونه های LCD در زیر نور خورشید بازتابش بیشتری دارند و وضوح خود را از دست می دهند اما در نمونه های Super AMOLED این ضعف برطرف شده است. در مقایسه با نمایشگرهای SC-LCD باید گفت که نوع AMOLED از پهلوها زاویه دید بهتری را ارایه می دهد.
SUPER AMOLEDاین صفحه نمایش در واقع نوعی از نمایشگر AMOLED است که فن آوری ساخت آن متعلق به شرکت سامسونگ است و منحصرا برای به کارگیری در تلفن های همراه ساخته می شود. در ساختار این نمایشگر، پنل لمسی جزیی از لایه های صفحه نمایش بوده و پوشش لمسی جداگانه حذف شده است. مشکل بازتابش نور با کاهش فاصله بین لایه های صفحه نمایش به حداقل رسیده است و در زیر نور مستقیم خورشید بهترین حالت نمایش را در مقایسه با انواع دیگر صفحه نمایش های مورد استفاده در تلفن های همراه ارایه می دهد.
SUPER AMOLED PLUSاین نوع صفحه نمایش ها در مقایسه با انواع AMOLED در هر پیکسل به ازای هشت دیود نوری، 12 دیود دارند به همین دلیل کیفیت نمایش تصاویر بسیار بالاتر است و نوشته ها شفاف تر و به راحتی قابل تفکیک هستند. از طرفی امکان تولید نمایشگرهایی با قطر 4.3 اینچ نیز به وجود آمده است. در صفحه نمایش Super AMOLED Plus پیکسل های RGBG با پیکسل های RGB تعویض شده که همین امر باعث بهبود جزئیات نمایش شده است. چیدمان زیر پیکسل ها در پنل های Super AMOLED Plus متفارن و با اندازه یکسان است بدین ترتیب تعداد زیرپیکسل های آن در نمایشگرهای هم اندازه دو برابر نوع AMOLED است.
CLEAR BLACK DISPLAY CBDاین تکنولوژیمنحصرا توسط نوکیا تولید شده است و تنها در تلفن های این شرکت به کار گرفته می شود. Clear Black نوع جدیدیاز صفحه نمایش نیست بلکه در واقع فن آوری ای برای کاهش بازتابش سطح صفحه نمایش هاست و بیشتر در محیط های بازکارایی خود را نمایان خواهد کرد. این قابلیت به عینک های آفتابی پلاریزه شباهت دارد که بازتابش نور از سطوح صاف را جذب می کند و باعث نمایش بهتر عمق رنگ ها خواهد شد. این فن آوری در نمایشگرهای AMOLED یا IPS-LCD به کار می رود که باعث ایجاد رنگ سیاه عمیق تر شده و مصرف باتری تلفن را نیز کاهش می دهد.
BRAVIA MOBILE ENGINEموتور بازیابی رنگ های سونی که در تلویزیون های خانگی این شرکت استفاده می شود برای اولین بار در تلفن Xperia Arc سونی اریکسون به کار گرفته شد و Bravia Mobile Engine نام گرفت تا صفحه نمایش LCD این محصول رنگ های زنده تری را خلق کند. موتور Bravia به هنگام نمایش عکس و فیلم با افزایش تضاد رنگی و با بالا بردن وضوح صفحه نمایش، کیفیت پخش محتویات چند رسانه ای را افزایش می دهد. با اضافه شدن این تکنولوژی به صفحات LCD همچنان روشنایی نسبت به نمونه IPS-LCD پایین تر است.
GORILLA GLASSاین نوع شیشه ساخت شرکت Corning، در عین وزن بسیار سبک، در مقابل خراشیدگی و شکست بسیار مقاوم است. چنین خصوصیاتی باعث شده است که این نوع شیشه از طرف تولیدکنندان تلفن های همراه، تبلت ها، تلویزیون ها و رایانه ها مورد توجه قرار گیرد. این شیشه با ضخامتی بین 0.5 تا دو میلی متر تولید می شود و بدون افزایش ابعاد بدنه روی پنل لمسی قرار می گیرد. همچنین به دلیل وضوح نوری بالا برای تولید نمایشگرهای HD و سه بعدی ایده آل است. شیشه Gorilla با وجود ضخامت بسیار کم به دلیل استفاده از شیوه نفوذ و فشرده سازی نیرویی معادل 625 کیلوگرم بر میلی متر مربع را تحمل می کند. نسل دوم شیشه های Gorilla تا 20 درصد نازک تر از نسل اول بوده ه این ویژگی به کاهش ضخامت بدنه محصول کمک فراوانی خواهد کرد. به دلیل استفاده از تراکم فوق العاده بالا در نسخه دوم شیشه های Gorilla، مقاومت نسبت به خراشیدگی، آستانه تحمل در برابر شکست و شفافیت این گونه در مقایسه با نسل اول آن بهبود یافته است.
GORILLA GLASS 3کمپانی coming به دنبال این است که به سطوح جدید در محافظت از صفحه نمایش موبایل دست پیدا کند. گوریلا گلس 3 تنها از نظر شیمیایی قوی تر نشده است. پیکربندی اتمی آن دوباره فرموله شده و با این کار دوام این شیشه بیشتر شده است. مقاومت این نسل نسبت به نسل قبل 3 برابر شده است. در این نسل ویژگی ای به نام Native Damage Resistance وجود دارد که باعث می شود شیشه نسبت به خط و خش عمیق مقاومت بیشتری از خود نشان دهد.
GORILLA GLASS 4ترس از افتادن گوشی موبایل و شکستن صفحه نمایش آن یکی از نگرانی هایی است که همیشه با کاربران است. به همین خاطر است که کمپانی Covning رفع این مشکل را سرلوحه کار خودش قرار داده است. در آزمایشگاه کمپانی Coming گوریلا گلس نسل چهارم توانسته 2 برابر رقبایش نسبت به افتادن و برخورد با زمین مقاومت نشان دهد. Coming ادعا کرده است که در آزمایشگاه خود سخت ترین تست ها را انجام می دهد و سطوحی که این کمپانی برای تست افتادن گوشی استفاده می کند شباهت زیادی به خیابان هایی دارد که کاربران در طول زندگی عادی با آن سر و کار دارند.
TRILUMINOSتکنولوژی TRILUMINOS که در صفحه نمایش گوشی های سونی به کار رفته است به ادعای سونی باعث خواهد شد تا رنج رنگ هایی که توسط صفحه نمایش نشان داده می شوند زیادتر شود. نتیجه این خواهد شد که رنگ قرمز زنده تر نشان داده شود و رنگ سبز طبیعی تر به نظر بیاید در حالی که رنگ آبی نیز بهتر از صفحه نمایش های قبلی نشان داده می شود.
پنل های لمسی ظرفیتیسطح پنل های ظرفیتی با نوعی ماده رسانای الکتریکی روکش شده است که در صورت تماس انگشت باردار، فرمان دریافتی را اجرا می کنند این دسته از پنل ها که با نام خازنی نیز شناخته می شوند در ساختار خود دارای خازن های الکتریکی هستند که نسبت به تماس اجسام باردار واکنش نشان می دهند. به همین دلیل کاربران نمی توانند زمانی که دستکش به دست دارند با آن ها کار کنند یااز قلم های پلاستیکی کمک بگیرند. پشتیبانی سیستم لمسی چند نقطه ای، امکان تولید نمایشگرهایی با ضخامت بسیار کمتر و دقت عملکرد فوق العاده بالا از مهم ترین ویژگی های این نوع صفحه های لمسی هستند.

نظرات
نظر بنویسید بستن فرم نظر دهی